Urządzenia i Akcesoria
Czorne kluski
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
500 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych poprzedniego dnia, ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania
-
120 g skrobi ziemniaczanej
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu i rąk
-
woda do gotowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
744.4 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1283.7 kJ /
306.8 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
71.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Knedle bawarskie
1 godz.
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Kluski śląskie
30 min
Kartacze z mięsem
1 godz.
Kluski kładzione
15 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min